back to top

Are These Headlines About Male Or Female Olympians?

"MICHAEL PHELPS SHARES HISTORIC NIGHT WITH AFRICAN-AMERICAN." Fuck off.

Posted on
  1. 1. Is the top headline about a man or a woman?

    Twitter: @nancyleong
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A man.

    Yes, that's right. The AP decided that Michael Phelps tying for a silver medal was more newsworthy than fellow swimmer Katie Ledecky winning gold and smashing the world record. What are they like?!

    Correct answer: A man.
    Via Twitter: @nancyleong
  2. 2. What about this one?

    The Guardian
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A woman.

    Equestrianism multi-gold medal winning superstar Charlotte Dujardin here, clearly "dressed to thrill"....in a riding hat and sweaty T-shirt.

    Correct answer: A woman.
    Via The Guardian
  3. 3. What gender do you think this "African-American" is?

    Twitter: @mercnews
    Male
    Female
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A woman.

    Simone Manuel is the the first African-American woman to win an individual swimming event at the Olympics. She took joint first place with Canada’s Penny Oleksiak in the 100-meter freestyle. But don't bother mentioning her name or anything, just her race; Michael Phelps winning his 22nd gold is way more newsworthy.

    Correct answer: A woman.
    Via Twitter: @mercnews
  4. 4. Who is this headline referring to?

    Daily Mail
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A woman.

    Olympic multi-gold medal winning cyclist Laura Trott, to be precise. "Britain's most decorated female Olympian Laura Trott, 24, is decorated in more than one way: Her multiple ear piercings." Yep, this happened.

    Correct answer: A woman.
    Via Daily Mail
  5. 5. Who is being criticised here?

    The Independent
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A woman.

    Gold medal gymnast Gabby Douglas was attacked by online trolls and right-wing journalists, and said she was "heartbroken" after the attacks against her. She explained: "I was standing in respect for USA. I'm from a military family and that people in the military either salute the flag or stand to attention."

    Correct answer: A woman.
    Via The Independent
  6. 6. Who is this headline referring to?

    Radio Times
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A man.

    Because when a man tits about during a national anthem, it's deeply hilarious, but if a woman doesn't stand correctly she's the literal worst.

    Correct answer: A man.
    Via Radio Times
  7. 7. Who is the subject of this article?

    The Sun
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A woman.

    It's staying anonymous, but it's about a woman. The definition of "Sex scandal" now apparently includes an Olympic athlete choosing to have sex for fun because she a) can and b) wants to.

    Correct answer: A woman.
    Via The Sun
  8. 8. Is this headline about men or women?

    Express
    Men
    Women
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Women.

    Why, women of course! Because why call the female U.S. beach volleyball team "Olympic athletes" when you can call them "beach beauties in bum-baring shorts?"

    Correct answer: Women.
    Via Express
  9. 9. Who is this headline referring to?

    Mirror
    A group of men
    A group of women
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A group of men.

    Bradley Wiggins: "We went for a drink to celebrate our win." The Mirror: "No, you went for a BOOZE UP. To get PISSED. Because you are LADS. Banter! Romps! Cheeky!"

    Correct answer: A group of men.
    Via Mirror
  10. 10. Is a man teaching us things here, or is it a woman?

    Daily Mail
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A man.

    Michael Phelps has an "intimidating presence," according to Piers Morgan. Michael Phelps doesn't believe in coming second, apparently. Michael Phelps wipes his bum with silver medals, because he is a WINNER.

    Correct answer: A man.
    Via Daily Mail
  11. 11. What's the gender of this rowing gold medallist?

    Daily Mail Australia
    Male
    Female
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Female.

    Her husband is so proud of her! He's a handsome doctor! He's gushing! She's blushing! OMG. Oh by the way she won like a gold medal or something whatevs. HER HUSBAND THO. *swoons*

    Correct answer: Female.
    Via Daily Mail
  12. 12. Who did a "cheeky 'striptease'"?

    Mirror
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A woman.

    "Striptease" = pratting around and having a bit of a laugh, apparently.

    Correct answer: A woman.
    Via Mirror
  13. 13. And finally, who is this Tribune headline about?

    Twitter: @chicagotribune
    A man
    A woman
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A woman

    She's got a fucking name, Chicago Tribune. It's Corey Cogdell. She's a two-time Olympic bronze medal winner in the Women's Trap Shooting, not just some bloke's wife. Capisce?

    Correct answer: A woman
    Via Twitter: @chicagotribune

Are These Headlines About Male Or Female Olympians?

You win bronze...

...in identifying shitty headlines. You didn't get many right, but maybe that's a good thing. You clearly don't see the shittiness. Can we borrow your rose-tinted anti-shittiness goggles please? Thanks.

You win bronze... Tap to play GIF Tap to play GIF
Take quizzes and chill with the BuzzFeed app.
Get the app
You win silver...

...in identifying shitty, sexist headlines. Well done. Maybe one day, there won't be any shitty, sexist headlines at all. But until then, let's keep telling everyone how shitty and sexist they are.

You win silver... Tap to play GIF Tap to play GIF
BBC
Take quizzes and chill with the BuzzFeed app.
Get the app
You win gold...

...in identifying sexist language. It really shouldn't be quite this easy, should it? Still, well done for getting so many right.

You win gold... Tap to play GIF Tap to play GIF
ESPN
Take quizzes and chill with the BuzzFeed app.
Get the app

Promoted

Every. Tasty. Video. EVER. The new Tasty app is here!

Dismiss