Skip To Content
    Updated on Aug 3, 2020. Posted on May 19, 2020

    17 Easy-To-Use Products That Might Help You To Actually Get Stuff Done In The House

    If you've been putting that Big Spring Clean off for weeks, now's your time to shine!

    We hope you love the products we recommend! All of them were independently selected by our editors. Just so you know, BuzzFeed may collect a share of sales or other compensation from the links on this page if you decide to shop from them. Oh, and FYI — prices are accurate and items in stock as of time of publication.

    1. The Job: waking yourself up in the morning – The Solution: these shower steamer cubes.

    Firebox

    Before you actually get around to doing something productive, you've gotta be ready to SEIZE THE DAY, amirite?! Pop one of these miniature steamers into the corner of your shower and it'll release invigorating fragrances to help get you pumped for the day ahead!

    Price: £7.99 for a pack of eight – they're available in three different scents.

    2. The Job: sorting out your wardrobe – The Solution: these 'magic' space-saving hangers.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    'Cause there's nothing worse than tidying your wardrobe just to have it revert to a cluttered mess two weeks later! These will give each item of clothing their own place, and help you save up to 80% of your wardrobe space through their innovative design, which allows you to hang your clothes vertically rather than all bunched-together. They're perfect for both tops and trousers and can I just say, the colour-coded organisation potential makes for a VERY aesthetically-pleasing result!

    Price: £10.99 for a pack of 10.

    3. The Job: putting away your winter clothes – The Solution: these vacuum storage bags.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    If you're clearing out your wardrobe, chances are you'll stumble on a bunch of thick jumpers and coats that you won't be needing for a while. These storage bags are easy to pack and fun to suck the life (okay, air) out of – saving you up to 80% on space(!) and giving your wardrobe more room for spring dresses (or loungewear, whatever your vibe is right now). They even come with a free hand pump, if you prefer to keep things old-school!

    Price: £13.99 for six large bags.

    4. The Job: hanging up your large mirrors and prints – The Solution: these heavy-duty command strips.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    You won't need to hammer any nails into the wall, so these are the perfect fix if you live in a rented home! The strong metal holders are compatible with both loop and wire-backed frames, and hold up to 3.6kg of weight each – so you can use two or more if your frame or mirror is heavier!

    Price: £3.97 - £4.69 each, depending on strength.

    5. The Job: dusting your ceiling and other hard-to-reach areas – The Solution: this extendable microfibre duster.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    The duster extends to 100 inches, and can collapse down to 31 inches, making it super easy to store! The brush head moves easily around corners and curves, attracting dust particles to the microfibre bristles, so they won't drop down to the floor or onto your other furniture. You can use it wet or dry depending on your needs, and it's easy to clean with warm water and a mild detergent.

    Price: £9.66

    6. The Job: getting things done without being distracted by your phone – The Solution: this mobile phone jail cell.

    Prezzybox

    You can literally lock away the distractions of social media – whether it's to get some work done, help reduce your screen time, or spend quality time with your family! It has enough space to comfortably fit six smartphones, and even comes with a lock and key!

    Price: £6.99

    7. The Job: cleaning your floor when you're feeling lazy – The Solution: these floor-mopping slippers.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    These are the perfect time-saving product – you can remove the 'mop' sections from the slippers to wash them separately, and you can even use them as a hand-held cleaning brush if you need to! Oh, and you'll never accidentally leave footprints on your newly-washed floor again!

    Price: £9.99 for one pair.

    8. The Job: pretty much any small and fiddly job – The Solution: this Wallet Ninja multi-tool.

    Firebox

    This little guy has a whopping 18 uses, including acting as a phone stand (with the help of any other card), a screwdriver, and a mini ruler. It also just looks really sleek, and you can fit it easily into your pocket or card holder so you always have it on hand!

    Price: £8.99

    9. The Job: cleaning teeny-tiny nooks and crannies – The Solution: these deep-clean brushes.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    The set comes with a large brush to work on larger grimy spots, a smaller brush to scrub away at tight spaces, and a wiper blade to clear away dirt from the smallest crevices. They also have non-slip grip handles and conveniently curved brush heads, for a super easy cleaning experience!

    Price: £5.79 for the set.

    10. The Job: giving those long-neglected spots a proper ~deep~ clean – The Solution: this electrical cleaning brush.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    This scrubbing brush basically works like a huge electric toothbrush – with an oscillating sonic action that dislodges dirt and grime with minimal effort on your part! It has an easy-grip handle, reduces cleaning time by up to 57%, and has four different head attachments to suit your needs.

    Price: £18.99

    11. The Job: cleaning your windows – The Solution: this microfibre wiping cloth.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    I own about 10 of these cloths myself: they're perfect for cleaning mirrors, windows, and any other shiny surface – simply dampen the area with glass cleaner (or just water) and wipe it down with one of these for a genuinely streak-free finish!

    Price: £4.85

    12. The Job: tackling your shoe cupboard – The Solution: these space-saving shoe racks.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    They've got an adjustable height function, so you can tailor them to suit heels or flats. They make stacking your shoes super easy, helping you to save space and keep your shoe storage looking sleek!

    Price: £13.99 for 10.

    13. The Job: scrubbing anything and everything in your home – The Solution: this Scrub Daddy sponge.

    Urban Outfitters

    The clever FlexTexture of this sponge changes its level of firmness depending on your needs – so you can use it on delicate and harder surfaces, and it won't leave any scratches!

    Price: £4.50

    14. The Job: organising your kitchen cupboard – The Solution: this elevated storage shelf.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    This clever shelf will not only make your cabinet look way more tidy, it will also help to ease the pressure of piling items on top of each other! It's designed to fit most standard-sized cabinets, and is perfect if your cupboards have a lot of height but not much surface area on the bottom!

    Price: £11.49

    15. The Job: organising your fridge – The Solution: this sliding fridge shelf attachment.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    Similar to the kitchen cabinet shelf, this helps to utilise the extra space at the top of your fridge sections. You can store delicate things like veg and eggs without them getting squashed by other produce, and you'll save a lot of space too – simply slide it in like a drawer where it's needed, and expand as required!

    Price: £5.87 for one.

    16. The Job: re-potting your plant – The Solution: this gorgeous rattan plant pot.

    HM

    If your favourite plant is starting to get a bit too big for its home, it's probably time to re-pot it. Once it's in a larger pot with drainage holes and fresh new soil, it deserves a pretty new planter to live in – like this chic woven-design one, which will go with any kind of decor!

    Price: £24.99

    17. The Job: washing your clothes but making it eco and wallet-friendly – The Solution: this Ecoegg.

    Amazon / Via amazon.co.uk

    This hypoallergenic alternative to laundry detergent contains natural cleaning pellets that are kind to the environment and your skin! One egg lasts for up to 210 washes (that's around a year's worth of washing for the average family, BTW) and it effectively lifts dirt and grime from both white and coloured clothes!

    Price: £12.99 for one.