Skip To Content
  • Quiz badge
Posted on May 12, 2017

If You Can't Get 9/12 On This Basic Italian Test You Can't Have Pasta Anymore

Scottish kids take exams like this all the time, are you smarter than them?

Getty / Creative-Touch / BuzzFeed

Questions and answers have been sourced from 2011-13 Scottish Standard Grade Foundation Spanish past papers and marking guides issued by the SQA.

  1. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The morning

    Mattina = morning.

    Via Giphy
  2. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A woman's dress

    The flyer is for a clothing store. Pantalonis are trousers, "maglia" means jersey, and "vestito" means dress.

    Via Disney / Giphy
  3. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Let's have breakfast together tomorrow at seven

    Marta's clearly a morning person.

    Via BBC / Giphy
  4. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Page 16

    "Ponte" means bridge.

    Via Disney / Giphy
  5. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Bistecca alla milanese, un bicchiere di vino, e insalata.

    "Torta di calamaro, un pinta di aceto, e cera d'api." means squid pie, a pint of vinegar, and some beeswax.

    Via NBC / Giphy
  6. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: That you have eyes like sparkling diamonds

    Italians are so charming.

    Via Disney / Giphy
  7. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: If you buy three books, you get one for free

    It literally says: "Next week, if you buy three books you only pay for two."

    Via Disney / Giphy
  8. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Sixteen, maths.

    It's a bit of a strange way to introduce yourself to an English teacher, to be fair.

    Via Intermedia Film / Giphy
  9. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The fourteenth of March

    This is also a strange way to introduce yourself to an English teacher.

    Via Interscope / Giphy
  10. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Money

    Soldi = money. Antonio's grandparents aren't very imaginative.

    Via Nickelodeon / Giphy
  11. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 7.30

    Work is hard.

    Via 20th Century Fox / Giphy
  12. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Volleyball / the beach

    Playing with the boys.

    Via Paramount Pictures / Giphy

BuzzFeed Daily

Keep up with the latest daily buzz with the BuzzFeed Daily newsletter!

Newsletter signup form