back to top

Can You Guess The Scottish Song From The First Line?

Can you guess these songs by Scottish artists from just the first line?

Posted on
commons.wikimedia.org / Creative Commons / BuzzFeed
  1. 1.

    Correct
    Incorrect
    Glasvegas – "Flowers & Football Tops"
    Correct
    Incorrect
    Belle and Sebastian – "The Boy with the Arab Strap"
    Correct
    Incorrect
    The Proclaimers – "(I'm Gonna Be) 500 Miles"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "I'm Gonna Be (500 Miles)" by The Proclaimers.

    But I would walk five hundred miles / And I would walk five hundred more / Just to be the man who walked a thousand miles / To fall down at your door.

    Correct answer: "I'm Gonna Be (500 Miles)" by The Proclaimers. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Makeagif.com
  2. 2.

    Pixabay / Creative Commons / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    Mogwai – "Jaguar"
    Correct
    Incorrect
    Texas – "I Don't Want A Lover"
    Correct
    Incorrect
    Travis – "Why Does It Always Rain On Me?"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Why Does It Always Rain On Me" by Travis.

    Why does it always rain on me? / Is it because I lied when I was seventeen? / Why does it always rain on me? / Even when the sun is shining I can't avoid the lightning.

    Correct answer: "Why Does It Always Rain On Me" by Travis. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  3. 3.

    Correct
    Incorrect
    Paul McCartney and Wings – "Mull Of Kintyre"
    Correct
    Incorrect
    Amy Macdonald – "This Is The Life"
    Correct
    Incorrect
    Stealer's Wheel – "Stuck In The Middle With You"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "This Is The Life" by Amy Macdonald.

    And you're singing the songs/ Thinking this is the life / And you wake up in the morning / And your head feels twice the size / Where you gonna go, where you gonna go, where you gonna sleep tonight?

    Correct answer: "This Is The Life" by Amy Macdonald. Tap to play GIF Tap to play GIF
  4. 4.

    Correct
    Incorrect
    Primal Scream – "Movin' On Up"
    Correct
    Incorrect
    Donovan – "Catch The Wind"
    Correct
    Incorrect
    Gerry Rafferty– "Baker Street"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Movin' On Up" by Primal Scream.

    I'm moving on up now / Getting out of the darkness / My light shines on, my light shines on, my light shines on.

    Correct answer: "Movin' On Up" by Primal Scream. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via primalscream2013.tumblr.com
  5. 5.

    Correct
    Incorrect
    Andy Stewart – "Donald Where's Your Troosers"
    Correct
    Incorrect
    Glasvegas – "Flowers & Football Tops"
    Correct
    Incorrect
    Franz Ferdinand – "Take Me Out"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Take Me Out" by Franz Ferdinand.

    I say don't you know / You say you don't know / I say... take me out.

    Correct answer: "Take Me Out" by Franz Ferdinand. Tap to play GIF Tap to play GIF
  6. 6.

    Correct
    Incorrect
    Amy Macdonald – "Mr Rock & Roll"
    Correct
    Incorrect
    KT Tunstall – "Suddenly I See"
    Correct
    Incorrect
    Calvin Harris – "Ready For The Weekend"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Suddenly I See" by KT Tunstall.

    Suddenly I see (suddenly I see) / This is what I wanna be / Suddenly I see (suddenly I see) / Why the hell it means so much to me.

    Correct answer: "Suddenly I See" by KT Tunstall. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  7. 7.

    Correct
    Incorrect
    Fairground Attraction – "Perfect"
    Correct
    Incorrect
    Calvin Harris – "Ready For The Weekend"
    Correct
    Incorrect
    Travis – "Sing"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Sing" by Travis.

    But if you sing, sing, sing, sing, sing, sing / For the love you bring won't mean a thing / Unless you sing, sing, sing, sing.

    Correct answer: "Sing" by Travis. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via orgyincamelot.tumblr.com
  8. 8.

    Correct
    Incorrect
    The Proclaimers – "Sunshine On Leith"
    Correct
    Incorrect
    The Corries – "Flower Of Scotland"
    Correct
    Incorrect
    CHVRCHES – "Gun"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Sunshine on Leith" by The Proclaimers.

    While I'm worth my room on this arth/ I will be with you / While the Chief / Puts sunshine on Leith.

    Correct answer: "Sunshine on Leith" by The Proclaimers. Tap to play GIF Tap to play GIF
  9. 9.

    Correct
    Incorrect
    Biffy Clyro – "Many Of Horror (When We Collide)"
    Correct
    Incorrect
    Various – "Auld Lang Syne"
    Correct
    Incorrect
    Dougie Maclean – "Caledonia"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Many Of Horror" by Biffy Clyro.

    When we collide we come together / If we don't we'll always be apart / I'll take a bruise; I know you're worth it / When you hit me hit me hard.

    Correct answer: "Many Of Horror" by Biffy Clyro. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  10. 10.

    Correct
    Incorrect
    Big Country – "In A Big Country"
    Correct
    Incorrect
    Wet Wet Wet – "Love Is All Around"
    Correct
    Incorrect
    The Corries – "The Massacre Of Glencoe"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "In A Big Country" by Big Country.

    In a big country / Dreams stay with you / Like a lover's voice / Fires the mountainside / Stay alive.

    Correct answer: "In A Big Country" by Big Country.
    Via ents24.com
  11. 11.

    Correct
    Incorrect
    Lulu – "Shout"
    Correct
    Incorrect
    The Fratellis – "Chelsea Dagger"
    Correct
    Incorrect
    The Silencers – "Wild Mountain Thyme"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Chelsea Dagger" by The Fratellis.

    I was good she was hot / Stealin' everything she got / I was bold she was over the worst of it / Gave me gear thank you dear.

    Correct answer: "Chelsea Dagger" by The Fratellis. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  12. 12.

    Correct
    Incorrect
    Hue and Cry – "Labour Of Love"
    Correct
    Incorrect
    Andy Stewart – "We're No' Awa' To Bide Awa'"
    Correct
    Incorrect
    Paolo Nutini – "Last Request"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Last Request" by Paolo Nutini.

    Grant my last request / And just let me hold you / Don't shrug your shoulders / Lay down beside me.

    Correct answer: "Last Request" by Paolo Nutini. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  13. 13.

    Correct
    Incorrect
    Bay City Rollers – "Shang-A-Lang"
    Correct
    Incorrect
    Various – "The Skye Boat Song"
    Correct
    Incorrect
    Various – "Loch Lomond"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "Loch Lomond"

    O ye'll take the high road, and I'll take the low road / And I'll be in Scotland afore ye / Where me and my true love will never meet again / On the bonnie, bonnie banks of Loch Lomond.

    Correct answer: "Loch Lomond" Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  14. 14.

    Correct
    Incorrect
    Frightened Rabbit – "The Woodpile"
    Correct
    Incorrect
    The Proclaimers – "Letter From America"
    Correct
    Incorrect
    The Krankies – "It's Fan-Dabi-Dozi!"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: "It's Fan-Dabi-Dozi" by The Krankies.

    It was fan-dabi-dozi / fan-dabi-dozi and we danced all night / fan-dabi-dozi / fan-dabi-dozi / fan-dabi-dozi and that's alright.

    Correct answer: "It's Fan-Dabi-Dozi" by The Krankies.
    Via Thekrankies.com
 
Take quizzes and chill with the BuzzFeed app.