back to top

If You Can Get 10/12 In This Human Biology Exam You're Basically A Genius

Scottish teenagers take exams like these; are you smarter than them?

Posted on
  1. 1.

    BuzzFeed / Pixabay / CC
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: The stomach

    It's produced in the stomach and is one of the main enzymes in the digestive systems of humans and other mammals. So now you know.

    Correct answer: The stomach Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via FOX / Giphy
  2. 2.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    To provide a cushion for the rectal tract
    Correct
    Incorrect
    To make spermatozoa
    Correct
    Incorrect
    To secrete a milky-white fluid that forms part of semen
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: To secrete fluid

    The prostate's job is to secrete a white, alkaline fluid that makes up around 30% of semen. The rest is mostly made up of seminal vesicle fluid.

    Correct answer: To secrete fluid Tap to play GIF Tap to play GIF
  3. 3.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    An embryo
    Correct
    Incorrect
    A zygote
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A zygote

    It doesn't become a fully formed embryo until much later.

    Correct answer: A zygote Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  4. 4.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Pangolin

    Pangolin isn't a type of muscle protein, it's a type of weird, scaly, adorable armoured mammal.

    Correct answer: Pangolin Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  5. 5.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    A series of reactions that extract energy from glucose
    Correct
    Incorrect
    The generation of glucose from non-carbohydrate carbon substrates
    Correct
    Incorrect
    Bacterial breakdown in the mouth causing bad breath
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A series of reactions that extract energy from glucose

    The second definition describes gluconeogenesis, while the third describes halitosis.

    Correct answer: A series of reactions that extract energy from glucose Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
  6. 6.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Chaperone

    A chaperone is a third wheel who goes along to keep an eye on you on a date, mainly so you don't let your sex hormones get the better of you.

    Correct answer: Chaperone Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via NBC / Giphy
  7. 7.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Bile or gall

    This greeny-yellow fluid is produced in the liver and helps with the digestion of fat and other lipids in humans.

    Correct answer: Bile or gall Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Warner Bros / Giphy
  8. 8.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct
    Incorrect
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Around nerve fibres

    Myelin is a fatty white substance that surrounds the axon (also known as the nerve fibre) of some nerve cells, like a layer of pipe insulation. Damage to the myelin sheath plays a part in several chronic diseases, including multiple sclerosis.

    Correct answer: Around nerve fibres Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Wikipedia / CC
  9. 9.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    X = sino-atrial node and Y = atrio-ventrivular node
    Correct
    Incorrect
    X = ventricular systole and Y = left phalange
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: X = Sino-atrial node and Y = atrio-ventrivular node

    The sino-atrial node is also known as the heart’s natural pacemaker. Normal heart rhythm is often called normal sinus rhythm because of the SA node.

    Correct answer: X = Sino-atrial node and Y = atrio-ventrivular node Tap to play GIF Tap to play GIF
  10. 10.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    Frontal, parietal, occipital, and temporal
    Correct
    Incorrect
    Frontal, occipital, exoskeletal, and temporal
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Frontal, parietal, occipital, and temporal

    Exoskeletal means "outside the skeleton"; it wouldn't be great if a part of your brain stuck out from your skull.

    Correct answer: Frontal, parietal, occipital, and temporal Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Fox / Giphy
  11. 11.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    The neocortex
    Correct
    Incorrect
    The limbic system
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: The limbic system

    The neocortex is associated with sight and hearing.

    Correct answer: The limbic system Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via CBS / Giphy
  12. 12.

    BuzzFeed / Pixabay / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    A type of antibody
    Correct
    Incorrect
    A type of white blood cell
    Correct
    Incorrect
    An '80s prog rock band
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A type of white blood cell

    It would make a pretty good band name, though.

    Correct answer: A type of white blood cell Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Giphy
 
Take quizzes and chill with the BuzzFeed app.