back to top

Only True Glaswegians Can Pass This Tricky Test

If you fail, you'll be deported to Edinburgh.

Posted on
  1. 1. What does it mean if someone says they're "dogging it"?

    Tap to play GIF Tap to play GIF
    Giphy
    Correct
    Incorrect
    They're having sex in a hedge.
    Correct
    Incorrect
    They're skipping work or school.
    Correct
    Incorrect
    They're sticking their head oot the windae.
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Skipping work or school.

    Because sometimes you just canny be arsed.

    Correct answer: Skipping work or school. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Paramount / Giphy
  2. 2. What's the correct term for this sort of beverage?

    Wikipedia / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    Pop
    Correct
    Incorrect
    Ginger
    Correct
    Incorrect
    Juice
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Ginger.

    As in: "Rab jist hit that bam with a 2-litre bottle of ginger!"

    Correct answer: Ginger. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via BBC / Giphy
  3. 3. What does this mean?

    Getty / Cameron Spencer / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    Bolt, you're a legend!
    Correct
    Incorrect
    Get lost, you idiot.
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Get lost, you idiot.

    Usain Bolt is a legend though (he's certainly not a rocket).

    Correct answer: Get lost, you idiot. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via BBC / Giphy
  4. 4. What does this word mean?

    Thinkstock / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    Dark
    Correct
    Incorrect
    Busy
    Correct
    Incorrect
    Sexy
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Busy.

    As in: "Ah couldny get to the bar. The place was hoachin'."

    Correct answer: Busy. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via NBC / Giphy
  5. 5. What's the correct term for a booze carry-out?

    Wikipedia / Creative Commons
    Correct
    Incorrect
    Cargo
    Correct
    Incorrect
    Booze takeaway
    Correct
    Incorrect
    Offy swag
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Cargo

    As in: “Ye should a seen the size a the cargo Tam turnt up wi’ last night.”

    Correct answer: Cargo
    Via en.wikipedia.org / Creative Commons
  6. 6. What's a "beamer"?

    Thinkstock / Twitter: @r0manceisb0ring / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    A sunny day
    Correct
    Incorrect
    A hard on
    Correct
    Incorrect
    A red face
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A red face.

    Otherwise known as a riddy.

    Correct answer: A red face. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Netflix
  7. 7. What's a "roaster?"

    Tap to play GIF Tap to play GIF
    Giphy
    Correct
    Incorrect
    A sort of food
    Correct
    Incorrect
    An annoying idiot
    Correct
    Incorrect
    A sex position
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: An annoying idiot.

    As in: “Shut yer hole, ya roaster.”

    Correct answer: An annoying idiot. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via NBC / Giphy
  8. 8. What does this mean?

    Thinkstock / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    Punching
    Correct
    Incorrect
    Pulling something towards you
    Correct
    Incorrect
    Kissing
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Kissing.

    As in: “I saw Wee Gary winchin’ your maw at the dancin’ last night.”

    Correct answer: Kissing. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via NBC / Giphy
  9. 9. What do you call the end slice of a loaf of bread?

    Thinkstock / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    The heel
    Correct
    Incorrect
    The outsider
    Correct
    Incorrect
    The crust
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: The outsider.

    Heel? Get tae. That's an American thing.

    Correct answer: The outsider.
    Via Wikipedia / Creative Commons
  10. 10. What's a "boaby"?

    Thinkstock / Twitter: @jordansc0tt / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    A street
    Correct
    Incorrect
    A living room
    Correct
    Incorrect
    A penis
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: A penis.

    As in: "Jordan canny even jog the length of his own boaby." Even if he had a massive boaby that still wouldn’t be very far.

    Correct answer: A penis. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Fox / Giphy
  11. 11. If you're going out for a "swally", what are you doing?

    strathpeffer.org
    Correct
    Incorrect
    Going swimming
    Correct
    Incorrect
    Going drinking
    Correct
    Incorrect
    Going out for dinner
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Going drinking.

    As in: "Ah'm away down the pub. Fancy a wee swally?" "Aye pal."

    Correct answer: Going drinking.
    Via pureminted.co.uk
  12. 12. What does this word mean?

    Thinkstock / BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    Wasted
    Correct
    Incorrect
    Ignored
    Correct
    Incorrect
    Soaked
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Ignored.

    ...with a side order of avoiding/shunning. As in: “Ah saw Paul at the dancin’ and he fucking dinghied me!”

    Correct answer: Ignored. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via 20th Century Fox / Giphy
  13. 13. Can ye fling pieces oot a 20-storey flat?

    Twitter: @inahru
    Correct
    Incorrect
    Aye
    Correct
    Incorrect
    Naw
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Naw.

    Seven-hundred hungry weans will testify to that.

    Correct answer: Naw.
    Via zazzle.co.nz
  14. 14. And finally, complete this popular phrase:

    Thinkstock / BuzzFeed
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Fucking

    As in: "Aww man Tiesto dropped the beat, here we, here we fuckin' go."

    Correct answer: Fucking Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via BBC / Giphy
 
Take quizzes and chill with the BuzzFeed app.