back to top

11 "Good Burger" Questions We Now Have Answers To

Why did Ed's secret sauce actually taste like?!

Posted on

If you're a '90s child then you obviously remember the glory that is Good Burger.

Nickelodeon / Via 90infatuations.tumblr.com

Good Burger started as a sketch on All That, and starred Kel Mitchell as the iconic and adorably clueless fast food worker, "Ed." It was all magical.

And because the world is good, Kel came to Comic-Con to promote his new Nickelodeon series, Game Shakers.

instagram.com

But he also took time to answer the most important unanswered questions about Good Burger.

Nickelodeon

1. Why did Ed sleep in his Good Burger uniform?

Nickelodeon

Answer: Because of his love of the job.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"I mean, why does SpongeBob sleep in his outfit every night? You know?" Kel told BuzzFeed. "You love your work so much, like SpongeBob loves making Krabby Patties. And he wants to go to bed dreaming about Krabby Patties. And I really think that Ed wanted to go to bed dreaming about working at Good Burger, because he loved it that much. When you love something, that's what you do."

2. What does Ed's special sauce actually taste like?

Nickelodeon

Answer: In-N-Out's secret sauce.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"Well, it tastes like a little bit of lemonade, then a bit of barbecue — I can't tell you! But on set, in the real world, it tastes like In-N-Out sauce from the secret menu, which is pretty funny."

3. Rare, medium, or well-done?

Nickelodeon

Answer: Well-done.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"Well-done, ya know, like really cook it," he said. "Because you want to make sure there's no parasites or anything that's not good in it, because it's a good burger!"

4. Why didn't Ed have a last name?

Nickelodeon
http://www.imdb.com/title/tt0119215/?ref_=fn_al_tt_1

Answer: It's complicated.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"I never thought about that. Did Ed have a last name? No, that's funny, you stumped me."

5. Who's a dude?

Nickelodeon

Answer: We're all dudes!

Erin La Rosa for BuzzFeed

6. Does Ed still have that yo-yo?

Nickelodeon

Answer: Yes, and that scene was awesome.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"Yes, Ed still has the yo-yo, he plays with it a lot," Kel said. "That was a great scene. I actually love that scene. That was really fun, because me and Kenan got to get deep. Like, it was a really deep moment, so it was cool."

7. Why did a Good Burger cost $8?

Nickelodeon

Answer: Ed couldn't remember all those prices.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"Because, we're all about being good at Good Burger. So we wanted to have good prices, that's why everything's eight bucks," Kel explained. "And I think Ed couldn't really remember the prices of everything else."

8. What was it like working with Less Than Jake on "We're All Good"?

View this video on YouTube

youtube.com

Answer: The band should call Kel for a reunion special.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"Working with Less Than Jack was so funny with the 'We're All Dudes' song — that was awesome," Kel said. "I remember I flew out to Florida to record with them, and they were crazy — like, bouncing around on the couches and everything. I wrote the song in one day at a hotel in LA, and then I did it for the producers, and they flew me out to sit down with Less Than Jake. We recorded it in one day, and they still perform it. Hey, Less Than Jake, let's do something! Let's get back together and do the song. Hit me up!"

9. Was there ever a Kel Kimble crossover, like, did Ed drop a screw in a Good Burger?

Erin La Rosa for BuzzFeed

Answer: Not a chance.

Erin La Rosa for BuzzFeed

10. Is a Good Burger technically a sandwich?

Nickelodeon

Answer: Sorry, no.

Erin La Rosa for BuzzFeed

"Is any burger a sandwich? Because it's a burger, but technically it's a sandwich. No, it's a burger. Because 'Good Sandwich' doesn't sound good. No, it's a burger."

11. Did Ed suffer any side effects from shoving so many things up his nose?

Nickelodeon

Answer: Ed is keeping it 💯

Erin La Rosa for BuzzFeed

"No, he loves shoving things in his nose and then eating them afterwards," Kel laughed. "And it's funny because for me, Kel, whenever I eat grapes people immediately go, 'Bloobity Bloobity Bloobity Bloobity Bloobity'. But it's fun. I like the fact that people enjoy the movie so much."

Kel's newest Nickelodeon show, Game Shakers, is set to debut this September — so stay tuned!

Top trending videos

Watch more BuzzFeed Video Caret right

Top trending videos

Watch more BuzzFeed Video Caret right
The best things at three price points