24 Vanity License Plates In Movies (Quiz)

Wheels on the reels. How many of these ego-fueling alphanumerical strings can you identify?

Typically employed as a comedic sight gag or visual accent for character development, the vanity license plate has a long and rich history in film. Compiled below are 24 examples of the form, along with a simple but challenging quiz.

1. ECTO-1

A. Ghost In The Machine

B. Ghostbusters

C. Ghost

2. NRVOUS

A. Home Alone

B. Ferris Bueller’s Day Off

C. Abraham Lincoln: Vampire Hunter

3. BAN ONE

A. Drive

B. The Cannonball Run

C. Smokey And The Bandit

4. PSY WGN

A. Kill Bill: Vol 1.

B. Death Proof

C. The Fast And The Furious

5. OUTATIME

A. Bill & Ted’s Excellent Adventure

B. Back To The Future

C. Hot Tub Time Machine

6. AZZ KIKR

A. Armageddon

B. Transformers

C. Con-Air

7. SO COOL

A. Adventures In Babysitting

B. Ferris Bueller’s Day Off

C. Planes, Trains and Automobiles

8. MY PRSHE

A. Office Space

B. Idiocracy

C. Pineapple Express

9. SOUTHPAW

A. Raging Bull

B. Rocky IV

C. Rocky II

10. AWSOM 50

A. The Good Life

B. Driven

C. Cobra

11. LUV ME

A. National Lampoon’s Vacation

B. Gone In 60 Seconds

C. Christine

12. MUF DVR

A. Dazed & Confused

B. Dude, Where’s My Car?

C. Up In Smoke

13. UZI 4U

A. Raising Arizona

B. Zero Dark Thirty

C. Tremors

14. DEV IL

A. 101 Dalmatians

B. The Aristocats

C. The Devil Wears Prada

15. THX 138

Less a vanity plate and more of a directorial Easter Egg-cum-calling card.

A. Star Wars: A New Hope

B. Swingers

C. American Graffiti

16. FCK IT

A. Friday

B. Boyz N The Hood

C. Training Day

17. STARK 33

A. Iron Man

B. Iron Man 2

C. The Avengers

18. BENNY

A. Who Framed Roger Rabbit?

B. Cars

C. Hop

19. D-FENS

A. The War Of The Roses

B. Falling Down

C. Romancing The Stone

20. SPOIL’D ROTT’N I

A. Star Wars: The Empire Strikes Back

B. Spaceballs

C. The Last Starfighter

21. LISA

A. Adventures In Babysitting

B. The Breakfast Club

C. Weird Science

22. GADGET

A. The Mask

B. Inspector Gadget

C. Gran Turino

23. MR BIGGG

A. Big

B. Tommy Boy

C. Wayne’s World

24. JB Z6 007

A. Goldfinger

B. Austin Powers

C. The Man With The Golden Gun

25. BONUS!

Name the film this exchange comes from:

Chris: “Kent puts his name on his license plate.”
Mitch: “My mom does the same thing to my underwear.”
Chris: “Your mom puts license plates in your underwear? How do you sit?”

A. Superman

B. Old School

C. Real Genius

ANSWERS


1. B 2. B 3. C 4. A 5. B 6. C 7. A 8. A 9. B 10. C 11. A 12. C 13. C 14. A 15. C 16. A. 17. C 18. A 19. B 20. B 21. C 22. B 23. C 24. A 25. C

YOUR SCORE


0-5: Unsafe at any speed.

5-10: License suspended pending remedial actions.

11-15: Provisional driving privileges hereby granted.

16-20: More machine than man, more Autobot than Decepticon.

20-25: Do you write for Jalopnik?

Check out more articles on BuzzFeed.com!

This post was created by a member of BuzzFeed Community, where anyone can post awesome lists and creations. Learn more or post your buzz!

          
    Hot Buzz

    How Do You Cope With Seasonal Affective Disorder?

    collection

    What’s Your Most Heartwarming Holiday Memory?

    collection
    Now Buzzing