back to top

10 Puzzles That Will Help You Test Your Genius Status

There's more than one type of intelligence. Try out these puzzles and figure out where your genius strengths lie. To watch other specialized geniuses in action, don't miss Scorpion, Mondays on CBS.

Posted on

1. Observational Intelligence:

Can you spot the three differences between these photos?
Thinkstock

Can you spot the three differences between these photos?

Answer:

Thinkstock

2. Vocabulary Intelligence:

BuzzFeed Creative

Answer:

BuzzFeed Creative

3. Linguistic Intelligence:

What two words are missing in this word ladder? Word ladders ask you to connect the words on the top and bottom of the ladder by switching only one letter to create a new word on every blank (for ex: a word ladder from "not" to "bad" would be not → bot → bat → bad). For further instructions click here.
Thinkstock

What two words are missing in this word ladder?

Word ladders ask you to connect the words on the top and bottom of the ladder by switching only one letter to create a new word on every blank (for ex: a word ladder from "not" to "bad" would be not → bot → bat → bad). For further instructions click here.

Answer:

Thinkstock

4. Analytical Intelligence:

Which word completes the analogy?
BuzzFeed Creative

Which word completes the analogy?

Answer:

BuzzFeed Creative

5. Human Calculator Intelligence:

Thinkstock

Add up all of the numbers before the equals sign to test your fast math skills.

Answer:

Thinkstock

6. Spatial Intelligence:

If pitcher A holds 16 ounces of water, how many ounces can pitcher B hold?
BuzzFeed Creative

If pitcher A holds 16 ounces of water, how many ounces can pitcher B hold?

Answer:

BuzzFeed Creative

7. Observational Intelligence:

Thinkstock

Inspect the picture carefully. After 10 seconds, a question about the picture will appear.

Answer

BuzzFeed Creative

8. Logical Intelligence:

BuzzFeed Creative / Via riddlers.org

Answer:

BuzzFeed Creative

9. Pattern Spotting Intelligence:

BuzzFeed Creative

Answer:

Thinkstock

10. Leadership Intelligence:

Thinkstock

Answer:

Thinkstock

Want more genius? Don’t forget to watch Scorpion, Mondays on CBS.

View this video on YouTube

CBS Studios