10 Lifehacks Every Cat Owner Should Know

Because owning a cat isn’t just cuddles! There’s a lot of work that needs to be done too. Keep your house odor free for 7 days guaranteed with the revolutionary new ARM & HAMMER™ Clump & Seal™.

1. PROBLEM: My cat jumps up on places he’s not supposed to be!

BuzzFeed

Sticky Paws on Amazon

amazon.com

 

SOLUTION: Place sticky double-sided tape onto areas you don’t want your cat to jump on. Your cat will begin to think the surface is always sticky and will avoid stepping on it.

There are even special brands of sticky tape to buy for your cat.

2. PROBLEM: My cat scratches everything up!

BuzzFeed

MyHappyCat on Etsy

etsy.com

 

SOLUTION: Make a DIY cat scratcher with leftover cardboard.

Seriously. Your cat loves boxes already. Turn that leftover cardboard into something useful.

3. PROBLEM: My cat eats too quickly and then throws up!

BuzzFeed

BuzzFeed

 

SOLUTION: Place dry cat food on a shallow plate.

The shallow layer of food stops your cat from digging their entire face into food.

4. PROBLEM: My cat is super squirmy when it’s claw-trimming time.

BuzzFeed

mikael altemark/CC by 2.0

Flickr: altemark

 

SOLUTION: Try and trim their claws right after they’re done eating, so they’re a little drowsier than usual. Giving them treats for being a good cat doesn’t hurt either!

5. PROBLEM: My cat sheds hair all over the furniture.

BuzzFeed

BuzzFeed

 

SOLUTION: Pick up cat hair more quickly with a kitchen glove. Wear a rubber kitchen glove and drag it across the fabric. The static will help the hair stick to the gloves.

You can also use masking tape to pick up lots of hair at once.

6. PROBLEM: My cat sheds hair all over my clothes.

BuzzFeed

Action Sports Photography/ Shutterstock

 

SOLUTION: Toss your clothes into the dryer with a dryer sheet. Or rub the dryer sheet on clothes with hair on it.

7. PROBLEM: I can’t get rid of the fleas in my house.

BuzzFeed

hotzeplotz/CC BY-SA http://2.0

Flickr: hotzeplotz

 

SOLUTION: Make a flea trap with a dish of warm, soapy water. Put it under a desk lamp and make sure all the other lights in your house are turned off. The fleas will be attracted to the light and will drown in the water.

8. PROBLEM: My cat always knocks over cups on my table!

BuzzFeed

Amazon

amazon.com

 

SOLUTION: If Mr. Mittens insists on walking on the table, try buying table cup holder clips.

9. PROBLEM: My cat keeps getting hairballs!

BuzzFeed

AlishaV/CC BY http://2.0

Flickr: alishav

 

SOLUTION: Try feeding your cat pumpkin. Put a teaspoon of canned pumpkin into your cat’s food each day. It’s a non-grain fiber source that can help digestion.

To prevent hairballs, remember to brush your cat frequently and feed it a balanced diet.

10. PROBLEM: My cat peed on my floor/bed/clothes… HELP!

BuzzFeed

teresatrimm/CC BY-SA http://2.0

Flickr: ttrimm

 

SOLUTION: Baking soda is your best friend. Soak up as much pee as possible and allow area to dry. Then sprinkle baking soda on top, as it will soak up the odor. Let it sit for 15 minutes before vacuuming.

PROBLEM: My cat’s litter smells horrible.

View this embed ›

SOLUTION: Get a cat litter that is specially formulated to give you a 7-day odor-free home. With ARM & HAMMER™ Clump & Seal™, no one will even guess you have a cat!

Check out more articles on BuzzFeed.com!

 
 

    Contributions