mohdr
 
...The Best Is Yet To Come
SHARE THIS PAGE View Viral Dashboard ›
 • Doa Murah Rezeki Dan Cepat Kaya

  Doa Murah Rezeki dan Cepat Kaya daripada Surah Sad ayat 54 bacaan oleh Sheikh Mishary Rashid Al Afasy .Terjemahan ayat Al-Quran dalam Bahasa Melayu. http://youtu.be/UdVuIRsynuo

 • Video Tarian Dubstep Yang Sangat Menarik Dan Menakjubkan

  Video dubstep dance atau tarian dubstep yang sangat menarik dan menakjubkan ini dilakukan oleh Marquese Scott yang berasal dari Amerika Syarikat. Video tarian yang diupload di Youtube pada 23 September 2011 ini telah ditonton melebihi 800 ribu orang sejak ia berada di Youtube. Pergerakan tarian yang seakan-akan pergerakan robot ini dengan diiringi muzik electronic dance adalah sangat memukau dan menghiburkan.Bahagian tarian yang menarik adalah pada minit ke 3:32 hingga 5:10.

 • Kamera Terbaru Nikon Pencabar DSLR

  Kamera Nikon 1 V1 terbaru merupakan pencabar DSLR kerana ia merupakan kamera teringan dan terkecil dengan lensa yang dapat diganti setanding dengan kamera kategori ‘pro’ seperti Olympus, Panasonic, Sony dan Samsung.

 • Seni Daripada Api Molotov Cocktail

  Seni daripada api Molotov Cocktail ini datangya daripada negara Rusia yang terkenal dengan seni inovatif dan kreatif. Teknik ini memerlukan artis menampal kanvas pada panel kayu sebelum ia dilontar dengan molotov cocktail. Ketika api sedang membakar kanvas itu, permukaan hangus yang terhasil akan menampilkan bayang-bayang dan garisan wajah-wajah askar yang terkenal.

 • Facebook ‘Halal’ Versi Yahudi

  Seorang pengaturcara Israel telah menghasilkan Facebook ‘Halal’ versi Yahudi iaitu Faceglat yang menawarkan laman rangkaian sosial seperti Facebook dalam “versi lebih bersih” dengan nilai-nilai Yahudi.

 • Gambar Pembinaan Kapal Titanic Pada Tahun 1909

  White Star Line adalah syarikat yang membina kapal Titanic, dan dimiliki oleh J.P Morgan, seorang hartawan Amerika. Kos untuk membina RMS Titanic adalah $ 7.5 juta .RMS bermaksud Royal Mail Steamer. Ia mengambil masa dua tahun untuk membina kapal Titanic oleh 3000 orang pekerja lelaki. Tiga juta rivet telah digunakan untuk membina kapal tersebut. Berikut merupakan gambar sekitar pembinaan kapal Titanic pada tahun 1909.

 • Awek Tudung Punk Terlampau

  Gambar perempuan bertudung di atas merupakan salah satu contoh betapa budaya Barat begitu senang mempengaruhi umat Islam samada lelaki mahupun perempuan. Walaupun tidak berpakaian seksi dan masih menutup aurat, ia sedikit sebanyak mencemarkan imej seorang Islam yang terkenal dengan adab dan sopan.

 • Model Kereta Myvi 1.5 Baru Diperkenal September 2011

  Model kereta Myvi 1.5 baru akan mula diperkenal oleh Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) pada 15 September 2011.Menurut Pengarah Urusan Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh tempahan bagi varian premium dan sporty akan dibuka bermula 12 September 2011.

 • Koleksi Gambar Letupan Nuklear Atmosfera

  Letupan nuklear atmosfera dikaitkan dengan awan cendawan yang boleh menghasilkan sinaran radioaktif.Senjata nuklear adalah agak berbeza daripada senjata biasa kerana jumlah tenaga letupan yang dihasilkan adalah besar dan meninggalkan kesan-kesan yang berbeza, seperti suhu yang tinggi dan radiasi nuklear. Radiasi nuklear ini boleh menyebabkan mutasi genetik, keracunan radiasi, dan kematian. Berikut merupakan koleksi gambar letupan nuklear yang menunjukkan betapa besarnya jumlah tenaga letupan yang terhasil dan boleh memudaratkan manusia dan alam sekitar.

 • Ramalan Cuaca Di Google Maps

  Ramalan cuaca di Google Maps kini boleh digunakan oleh pengguna untuk melihat sendiri keadaan cuaca di bandar-bandar besar di Malaysia mahupun seluruh dunia .

 • Honda Panggil Semula 2.49 Juta Kenderaan Seluruh Dunia

  Honda Motor Co Ltd akan memanggil semula 2,49 juta kereta, SUV dan van mini di seluruh dunia, termasuklah keretanya yang popular iaitu Accord sedan, untuk membaiki masalah perisian yang boleh merosakkan transmisi automatik. Ia termasuklah 1.5 juta kenderaan di Amerika Syarikat, kira-kira 760,000 di China dan 135,142 di Kanada.

 • Isuhangat - Windows Phone Nokia Bakal Dilancarkan

  Microsoft dan Nokia bakal melancarkan telefon bimbit Windows Phone Nokia hasil kerjasama antara kedua-dua pihak di Cologne,Jerman pada 17 Ogos 2011. Ini merupakan kali pertama Nokia memperkenalkan secara rasminya telefon bimbit Windows.

 • 13 Kesilapan Dan Kesalahan Puasa

  Dalam setahun, ada satu bulan yang kedatangannya selalu dinantikan oleh orang-orang beriman. Ia adalah bulan Ramadhan Al-Mubarak. Namun kini, keadaan umat Islam sungguh memilukan. Mereka sering pula melakukan berbagai kesilapan dan kesalahan ketika puasa.

 • E-Kad Ucapan Menyambut Ramadhan

  Koleksi E-Kad yang mengandungi ucapan dan nasihat daripada iluvislam.com sempena menyambut kedatangan bulan Ramadhan al-Mubarak. Semoga bermanfaat untuk kita.

Load More
Loading...