Skip To Content

    18 Things You Never Knew About "Absolutely Fabulous", According To Julia Sawalha

    The actress who plays Saffy tells us who's the biggest joker, who's always the most hungover, and her funniest memory from the show's 25-year run.

    Laura Gallant/BuzzFeed
    Laura Gallant/BuzzFeed

    It's been almost 25 years since Absolutely Fabulous first hit our TV screens, with an array of "sweetie dahlings" and one of the best female line-ups a hit show has ever seen. Now Absolutely Fabulous: The Movie is about to hit cinema screens and our favourite characters have been resurrected once more. So we thought it was about time we sat down with Julia Sawalha, aka Saffy, to find out all there is to know about the show and the cast. Here's what went down...

    1. Who is most likely to laugh during takes?

    BuzzFeed

    Answer: Jennifer [Saunders].

    2. Who is most likely to get caught taking a selfie?

    BuzzFeed

    Answer: Me.

    3. Who’s the biggest clown?

    BuzzFeed

    Answer: Mo Gaffney [Bo Turtle].

    JS: Because she's just nuts! [laughs]

    4. How about the biggest troublemaker?

    BuzzFeed

    Answer: Me. [laughs]

    5. Who is most likely to turn up to set late?

    BuzzFeed

    JS: Oh that's a really hard one because nobody, I mean truly, it would be rude. Erm...[laughing] she's going to kill me! [writes down director's name]

    Answer: Mandie [Fletcher], director.

    6. Who is the most likely to be hungover on set?

    BuzzFeed

    Answer: All of us.

    7. Who is most likely to forget their lines?

    BuzzFeed

    Answer: Jennifer.

    JS: [laughing after thinking for a while] I feel so awful! And she writes them! Because she always goes: "Is it me, or is it you? Do I speak now?"

    8. Who’s most likely to show pictures of their cat or dog?

    BuzzFeed

    Answer: Jennifer.

    JS: She's got a gorgeous dog.

    9. Who is the best dancer?

    BuzzFeed

    Answer: Jane [Horrocks, who plays Bubble].

    10. Who is most likely to randomly break out into song?

    BuzzFeed

    Answer: Jane.

    11. Who is most likely to initiate a post-work hangout?

    BuzzFeed

    Answer: Jennifer.

    JS: [bursts out laughing] I should just keep the same one going, shouldn't I?!

    12. Who is the biggest flirt?

    BuzzFeed

    Answer: Me.

    JS: Ooh. [looks flirtatiously, giggles, writes down her own name]

    13. Who is most likely to try to put you off your lines?

    BuzzFeed

    Answer: Jennifer.

    JS: Ooh dear!

    14. If you could have picked any other celebrity cameo that you’ve not already had, who would it be?

    BuzzFeed

    JS: Gosh, I'm going to have to really think about that. That's really hard, so many people I love. [thinks] David Mitchell, I really want to work with him. I know it's not particularly glamorous but...

    Answer: [Peep Show's] David Mitchell.

    BuzzFeed: He would be very funny in it.

    JS: Yeah, he would.

    15. What’s been your funniest memory of filming the show or film ever?

    Answer: Scene where Edina has to say "Bombay mix".

    JS: It was my most painful scene moment. It took about half an hour, because she had to come up behind me and say [puts on accent] "Bombay mix". And for a week she did it and for a week in rehearsals I couldn't hold it together, and on the night it had that thing of I know it's coming, and it just went on and on and on. That's definitely my funniest ever.

    You can watch the moment after she finally got it together here:

    View this video on YouTube

    youtube.com

    16. If you had to switch roles with anyone on the show, who would you want to be?

    BuzzFeed

    Answer: Mother [June Whitfield].

    JS: Gran.

    17. What has been your favourite offscreen moment during the entire run?

    BuzzFeed

    Answer: Video signing in New York. [Because we were] shocked at the huge crowds that showed up. Felt so loved! <3

    18. Have you kept any outfits or props from the show?

    BuzzFeed

    Answer: A mug with "Saffy" written on it.

    JS: And I've never used it.

    Thanks for playing along, Julia! Absolutely Fabulous: The Movie is out on Friday 1 July!

    Laura Gallant/BuzzFeed

    BuzzFeed Daily

    Keep up with the latest daily buzz with the BuzzFeed Daily newsletter!

    Newsletter signup form