Skip To Content
  • Quiz badge
May 3, 2017

Can You Speak Spanish Better Than A 14-Year-Old Kid?

Scottish kids take exams like this all the time, are you smarter than a Scottish kid?

Thinkstock / BuzzFeed / en.wikipedia.org / Creative Commons

Questions and answers have been sourced from 2011-13 Scottish Standard Grade Foundation Spanish past papers and marking guides issued by the SQA.

  1. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Dance.

    As Enrique Inglesias would say: "Bailamos, let the rhythm take you over, bailamos."

    Via Giphy
  2. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: His homework

    "Tengo demasiados deberes" = "I have too much homework"

    Via Giphy
  3. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Monday and Tuesday / Fish

    Pescado = fish.

    Via Giphy
  4. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A small ice cream.

    Pequeño means small, helado means frozen, but it's also used as a term for ice cream.

    Via NBC / Giphy
  5. Flickr: ceiling / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Orange juice, milk, flour, eggs

    You can't start the day without some sweet Spanish OJ.

    Via Giphy
  6. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Fast food contains too much fat.

    Yes, Rocío, but it's also delicious. Have a cheeky Nando's and calm down.

    Via Giphy
  7. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A hair salon.

    "Peluquería" means hairdresser or barber shop.

    Via Netflix
  8. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: It starts at 7pm and finishes at midnight

    "Siete" means seven, and "medianoche" means midnight.

    Via Giphy
  9. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: To be a famous chef

    He's saying: "I'm passionate about food. I want to be an internationally renowned chef."

    Via Fox / Giphy
  10. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Page 23

    "Paseos" means strolls, and "el campo" means countryside.

    Via Giphy
  11. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Four bedrooms, a marble fireplace

    "Chimenea de mármol" = a marble fireplace

  12. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Pulls the sheets off his bed.

    He's saying: "My dog, Rigo, wakes me up every morning at seven. She takes the sheets off me. What a laugh!" Hmm.

    Via Giphy
  13. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A blue pencil case, white shoes, and a math book

    Hope she gets it back soon.

    Via Paramount Pictures / Getty
  14. Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A book fair

    "Feria del libro" = book fair.

BuzzFeed Daily

Keep up with the latest daily buzz with the BuzzFeed Daily newsletter!

Newsletter signup form