Skip To Content
  • Quiz badge

Can You Pass This Basic German Test?

Scottish kids take exams like this all the time. Are you better at German than them?

en.wikipedia.org / Creative Commons / Thinkstock / BuzzFeed

Questions and answers have been adapted from 2012-13 Scottish Standard Grade German past papers and marking guides issued by the SQA.

  1. Airbnb / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A single room is €29 per night. The whole flat is €89 per night.

    "Einzelzimmer" means single room. Or you can rent the "ganze (whole) Wohnung (apartment)" for €89 per night. Bargain.

    Via NBC / Giphy
  2. SQA / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Tine is a rabbit. Lumpi is lively.

    "Lebhaft" means lively, bouncy, or agile. Tine is described as "nett und schüchtern", which means "kind/nice and shy." Aww.

    Via Giphy
  3. commons.wikimedia.org
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Internet access, coffee, and homemade cakes.

    You'll make your money back in a single day with that deal.

    Via Giphy
  4. BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Geldwechsel.

    "Geldwechsel" literally means money-change. "Imbiss" is a snack bar, "haltestelle" means bus or tram stop, and "passkontrolle" is passport control, unsurprisingly.

    Via Columbia / Beyoncé Knowles
  5. BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yellow, at the railway station.

    Remember folks, never leave your luggage unattended.

    Via Giphy
  6. BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: She brushes her teeth.

    "Ich putze mir die Zähne" means "I clean my teeth." Why does she need you to know that? Who knows. Fictional Airbnb hosts are weird.

    Via Giphy
  7. BuzzFeed / openclipart.org
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "Alles Gute zum Geburtstag!"

    The other one means: "Have a crappy birthday."

    Via Giphy
  8. BuzzFeed / openclipart.org
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Please buy your ticket on the bus. You can't book a seat.

    "Keine Platzreservierung möglich" means "No seat reservations possible". So don't try to be organised, or else.

    Via Giphy
  9. en.wikipedia.org
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Monday and Thursdays

    Which is a pretty weird combination of days to be honest.

    Via Giphy
  10. Pixabay / Creative Commons / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "Hähnchenschnitzel mit Kartoffeln, bitte."

    If you chose the other answer, you would have been asking for a breaded veal cutlet with a side of grapes.

    Via 20th Century Fox
  11. BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Shopping.

    The note reads: "Good morning. I have to go shopping this morning. I'm coming home soon. If you need something, you can call me."

    Via Giphy
  12. BuzzFeed / openclipart.org
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A sleeping bag and a flashlight.

    Taschenlampe literally means "pocket lamp." Cute.

    Via 20th Century Fox
  13. BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Strong winds and fog.

    Hmmm, it might be a good idea to cancel that camping trip.

    Via Giphy
  14. de.wikipedia.org
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: He likes to sunbathe and get a tan.

    "Meiner meinung nach ist es wichtig, braun zu werden" means: "In my opinion, it is important to turn brown". Buy that guy some Factor 100, stat.

    Via Warner Bros.

BuzzFeed Daily

Keep up with the latest daily buzz with the BuzzFeed Daily newsletter!

Newsletter signup form