Skip To Content
  • Quiz badge
Posted on Oct 29, 2015

Can You Guess The Deep-Fried British Snack?

What lies beneath (the batter)?

Brendan Macneill / BuzzFeed
  1. 1. What do you think this is?

    Facebook: MisterEaters
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Mushy peas

    Why hasn't anyone thought to do this before? You can try these at Mister Eater's Chip Shop in Preston.

    Via Flickr: rossination / Creative Commons
  2. 2. What about these?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Dry-roasted peanuts.

    They're surprisingly nice. You can sample these (with a curry sauce dip) at Café Piccante in Edinburgh.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  3. 3. What are you looking at here?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A Tunnock's Teacake

    The most delectably Scottish thing on Earth.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  4. 4. What vegetable is this?

    Facebook: MisterEaters
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: An onion

    It's been cut into a "bloom" shape before being deep-fried.

    Via youtube.com
  5. 5. Can you tell what these things are?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Monster Munch.

    Pickled onion flavour, to be precise.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  6. 6. Can you name this iconic British delicacy?

    Facebook: MisterEaters
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Holland's steak pie

    This battered treat is available from Mister Eater's in Preston, where it's apparently "one of Geordie Alan's favourite chippy teas."

    Via hollandspies.co.uk
  7. 7. What food is this?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Shortbread

    Another Scottish delight.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  8. 8. Do you know what this is?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A Greggs sausage roll.

    Food of the gods.

    Via Brendan Macneill /BuzzFeed
  9. 9. What are these things?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Quality Street

    We fried the purple ones, three green triangles, and those long golden sticks.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  10. 10. What are you looking at here?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Tesco salad

    In all its pre-packed glory.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  11. 11. What deep-fried sweet is this?

    Facebook: MisterEaters
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A marshmallow

    Another of Mister Eater's creations.

    Via Facebook: MisterEaters
  12. 12. Can you name this British snack?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Pot Noodle

    Chicken and mushroom flavour, mmm.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  13. 13. What are these comforting treats?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Mince pies

    Jingle bells, jingle bells, Mr Kipling all the way.

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed
  14. 14. And finally, what the heck is this?

    Brendan Macneill / BuzzFeed
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A Cornetto

    "Just a-one Cornetto / give-a it to me / I want it deep-fried / preferably."

    Via Brendan Macneill / BuzzFeed

If you want to find out why we deep-fried these British snacks in the first place, check out We Deep-Fried 12 Things That Weren't Mars Bars At A Scottish Chippy And This Is What Happened.

BuzzFeed Daily

Keep up with the latest daily buzz with the BuzzFeed Daily newsletter!

Newsletter signup form