back to top

How Well Do You Really Know '90s Music?

Can you guess the '90s song from just the first line?

Posted on
Markpiovesan / Getty Images / BuzzFeed
  1. 1.

    Portokalis / Getty Images/ BuzzFeed
    Correct
    Incorrect
    New Radicals - “You Get What You Give”
    Correct
    Incorrect
    Nirvana - "Smells Like Teen Spirit"
    Correct
    Incorrect
    Pearl Jam – "Jeremy"
    Correct
    Incorrect
    Destiny's Child - "Say My Name"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Nirvana.

    "With the lights out, it's less dangerous. / Here we are now, entertain us. / I feel stupid and contagious, / Here we are now, entertain us."

    Correct answer: Nirvana. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via tumblr.com
  2. 2.

    Correct
    Incorrect
    Green Day – “Good Riddance (Time of Your Life)”
    Correct
    Incorrect
    Pulp - "Common People"
    Correct
    Incorrect
    Soundgarden - "Black Hole Sun"
    Correct
    Incorrect
    Christina Aguilera - "Genie In A Bottle"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Pulp.

    "I want to live like common people, / I want to do whatever common people do. / I want to sleep with common people, / I want to sleep with common people like you."

    Correct answer: Pulp. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via tumblr.com
  3. 3.

    Correct
    Incorrect
    Alanis Morissette - "You Oughta Know"
    Correct
    Incorrect
    The Fugees - "Killing Me Softly"
    Correct
    Incorrect
    Fiona Apple - "Criminal"
    Correct
    Incorrect
    Jamiroquai - "Virtual Insanity"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Alanis Morrissette.

    "It's not fair to deny me / Of the cross I bear that you gave to me. / You, you, you oughta know."

    Correct answer: Alanis Morrissette. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via tumblr.com
  4. 4.

    Correct
    Incorrect
    Sir Mix-A-Lot - "Baby Got Back"
    Correct
    Incorrect
    Right Said Fred – “I’m Too Sexy”
    Correct
    Incorrect
    Cypress Hill – “Insane In The Brain”
    Correct
    Incorrect
    TLC - "Waterfalls"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: TLC.

    "Don't go chasing waterfalls, / Just stick to the rivers and the lakes that you're used to. / I know that you're gonna have it your way or nothing at all / But I think you're moving too fast."

    Correct answer: TLC. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via rebloggy.com
  5. 5.

    Correct
    Incorrect
    Joan Osborne – “One of Us”
    Correct
    Incorrect
    R.E.M. - "Losing My Religion"
    Correct
    Incorrect
    Deee-Lite – “Groove Is In The Heart”
    Correct
    Incorrect
    Korn – “Freak on a Leash”
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: R.E.M.

    "That's me in the corner, / That's me in the spotlight / Losing my religion."

    Correct answer: R.E.M. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via rebloggy.com
  6. 6.

    Correct
    Incorrect
    Kris Kross – “Jump”
    Correct
    Incorrect
    Barenaked Ladies – “One Week”
    Correct
    Incorrect
    Will Smith – “Gettin’ Jiggy Wit It”
    Correct
    Incorrect
    Red Hot Chili Peppers – “Under the Bridge”
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Red Hot Chili Peppers.

    "I don't ever want to feel / Like I did that day, / Take me to the place I love / Take me all the way."

    Correct answer: Red Hot Chili Peppers. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via tumblr.com
  7. 7.

    Correct
    Incorrect
    Wet Wet Wet – “Love Is All Around”
    Correct
    Incorrect
    Ace of Base - "All That She Wants"
    Correct
    Incorrect
    Hanson – “MMMBop”
    Correct
    Incorrect
    Metallica – “Enter Sandman”
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Hanson.

    "Mmmbop, ba duba dop / Ba du bop, ba duba dop / Ba du bop, ba duba dop."

    Correct answer: Hanson. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via tumblr.com
  8. 8.

    Correct
    Incorrect
    Goo Goo Dolls – “Iris”
    Correct
    Incorrect
    Green Day – “Good Riddance (Time of Your Life)”
    Correct
    Incorrect
    Vanilla Ice - "Ice Ice Baby"
    Correct
    Incorrect
    Christina Aguilera – “Genie In A Bottle”
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Vanilla Ice.

    "If there was a problem, yo, I'll solve it / Check out the hook while my DJ revolves it. / Ice, ice baby / Vanilla ice, ice baby."

    Correct answer: Vanilla Ice. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via tumblr.com
  9. 9.

    Correct
    Incorrect
    Billy Ray Cyrus – “Achy Breaky Heart”
    Correct
    Incorrect
    EMF – “Unbelievable”
    Correct
    Incorrect
    U2 – “One”
    Correct
    Incorrect
    Oasis - "Wonderwall"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Oasis.

    "Because maybe / You're gonna be the one that saves me. / And after all / You're my wonderwall."

    Correct answer: Oasis. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via weheartit.com
  10. 10.

    Correct
    Incorrect
    Radiohead - "Creep"
    Correct
    Incorrect
    Sinéad O’Connor – “Nothing Compares 2 U”
    Correct
    Incorrect
    Elton John - "Candle In The Wind"
    Correct
    Incorrect
    Puff Daddy - "I'll Be Missing You"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Radiohead.

    "But I'm a creep, / I'm a weirdo. / What the hell am I doing here? / I don't belong here."

    Correct answer: Radiohead. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via radioheadgifs.tumblr.com
  11. 11.

    Correct
    Incorrect
    Third Eye Blind – “Semi-Charmed Life”
    Correct
    Incorrect
    Bryan Adams - "(Everything I Do) I Do It For You"
    Correct
    Incorrect
    Celine Dion - "Think Twice"
    Correct
    Incorrect
    Aqua - "Barbie Girl"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Bryan Adams.

    "Don't tell me it's not worth tryin' for. / You can't tell me it's not worth dyin' for. / You know it's true: / Everything I do, I do it for you."

    Correct answer: Bryan Adams. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via gifsoup.com
  12. 12.

    Correct
    Incorrect
    Celine Dion – “My Heart Will Go On”
    Correct
    Incorrect
    Spice Girls - "2 Become 1"
    Correct
    Incorrect
    Whitney Houston - "I Will Always Love You"
    Correct
    Incorrect
    All Saints - "Never Ever"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: All Saints.

    "Never ever have I ever felt so low. / When you gonna take me out of this black hole?"

    Correct answer: All Saints. Tap to play GIF Tap to play GIF
    BuzzFeed / Via youtube.com
  13. 13.

    Correct
    Incorrect
    Steps - "Tragedy"
    Correct
    Incorrect
    Coolio - "Gangsta's Paradise"
    Correct
    Incorrect
    R Kelly - "I Believe I Can Fly"
    Correct
    Incorrect
    The Prodigy - "Firestarter"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Coolio.

    "Been spending most their lives, / living in the gangsta's paradise."

    Correct answer: Coolio. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via tumblr.com
  14. 14.

    Correct
    Incorrect
    Spice Girls - "Say You'll Be There"
    Correct
    Incorrect
    B*Witched - "C'est La Vie"
    Correct
    Incorrect
    Natalie Imbruglia - "Torn"
    Correct
    Incorrect
    Babylon Zoo - "Spaceman"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Natalie Imbruglia.

    "I'm wide awake and I can see / The perfect sky is torn."

    Correct answer: Natalie Imbruglia. Tap to play GIF Tap to play GIF
    tumblr.com
  15. 15.

    Correct
    Incorrect
    Cher – “Believe”
    Correct
    Incorrect
    Sheryl Crow – “All I Wanna Do”
    Correct
    Incorrect
    Spice Girls - "Who Do You Think You Are"
    Correct
    Incorrect
    Robson & Jerome - "Unchained Melody"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Spice Girls.

    "Who-o-oo do you think you are?/ (Do you think you are?) / I said Who-o-ooo / some kind of superstar."

    Correct answer: Spice Girls. Tap to play GIF Tap to play GIF
    BuzzFeed / Via youtube.com
  16. 16.

    Correct
    Incorrect
    Meredith Brooks - "Bitch"
    Correct
    Incorrect
    Sheryl Crow - "My Favourite Mistake"
    Correct
    Incorrect
    The Cardigans - "My Favourite Game"
    Correct
    Incorrect
    Chumbawumba - "Tubthumping"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Meredith Brooks.

    "I'm a bitch, I'm a lover / I'm a child, I'm a mother."

    Correct answer: Meredith Brooks. Tap to play GIF Tap to play GIF
    BuzzFeed / Via youtube.com
  17. 17.

    Correct
    Incorrect
    Boyzone - "No Matter What"
    Correct
    Incorrect
    Peter Andre - "Mysterious Girl"
    Correct
    Incorrect
    Stardust - "Music Sounds Better With You"
    Correct
    Incorrect
    Take That - "Could It Be Magic"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Take That.

    "Could it be magic now, now, now and hold on fast, / Could this be the magic at last?"

    Correct answer: Take That. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via Gifsoup.com
  18. 18.

    Correct
    Incorrect
    Spin Doctors – “Two Princes”
    Correct
    Incorrect
    Pearl Jam - "Jeremy"
    Correct
    Incorrect
    Hootie & the Blowfish – “Only Wanna Be With You”
    Correct
    Incorrect
    Rednex - "Cotton Eye Joe"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Pearl Jam.

    "Jeremy spoke in, spoke in / Jeremy spoke in class today."

    Correct answer: Pearl Jam. Tap to play GIF Tap to play GIF
    BuzzFeed / Via youtube.com
  19. 19.

    Correct
    Incorrect
    Five - "Keep On Movin'"
    Correct
    Incorrect
    Snap! - "Rhythm Is A Dancer"
    Correct
    Incorrect
    Martine McCutcheon - "Perfect Moment"
    Correct
    Incorrect
    Vengaboys - "Boom, Boom, Boom, Boom!"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Five.

    "Get on up when you're down, baby, / Take a good look around. / I know it's not much, But it's okay. / We'll keep on movin' on anyway."

    Correct answer: Five. Tap to play GIF Tap to play GIF
    BuzzFeed / Via buzzfeed.com
  20. 20.

    Correct
    Incorrect
    Ricky Martin – “Livin’ la Vida Loca”
    Correct
    Incorrect
    Mr Blobby - "Mr Blobby"
    Correct
    Incorrect
    Beck - "Loser"
    Correct
    Incorrect
    Whigfield - "Saturday Night"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: Beck.

    "Soy un perdedor / I'm a loser baby, so why don't you kill me?"

    Correct answer: Beck. Tap to play GIF Tap to play GIF
    Via giphy.com
  21. 21.

    Correct
    Incorrect
    Eiffel 65 - "Blue (Da Ba Dee)"
    Correct
    Incorrect
    Deep Blue Something - "Breakfast At Tiffany's"
    Correct
    Incorrect
    Babybird - "You're Gorgeous"
    Correct
    Incorrect
    East 17 - "Stay Another Day"
    Correct!
    Wrong!

    Correct answer: East 17.

    "Baby if I've got to go away / Don't think I can take the pain. / Won't you stay another day?"

    Correct answer: East 17. Tap to play GIF Tap to play GIF
    BuzzFeed / Via youtube.com
Take quizzes and chill with the BuzzFeed app.