back to top

12 Easy Solutions For All Your Parent's Technology Problems

You can be helpful without being tech support all the time. And GEICO's here to help when you want to be saving money on car insurance!

Posted on
Thinkstock

Problem 1:

Thinkstock

Solution: Have them download the app Silver Surf.

Problem 2:

Thinkstock

Solution: Download Dragon Dictation so they can speak their texts and emails instead of typing.

Cramped keyboard no more!

Problem 3:

Thinkstock

Solution: Get them a phone case that doubles as an extra battery.

No matter what model their smartphone is, there are plenty of options for battery-charging cases.

Problem 4:

Thinkstock

Solution: Get them the Cozi app so they can keep track of everyone’s activities and appointments.

Now they won’t call you at the wrong moment.
itunes.apple.com

Now they won’t call you at the wrong moment.

Problem 5:

Thinkstock

Solution: Purchase an app like Tile, which uses Bluetooth to track their keys, their wallet, or anything they want!

Even better: They can press on any Tile to make their phone ring, in case they can't find it! So it even works both ways. :)

Problem 6:

Thinkstock

Solution: With Urban Dictionary, they'll be up to speed on the newest lingo you use!

Warning: Your parents may end up being cooler than you.
urbandictionary.com

Warning: Your parents may end up being cooler than you.

Problem 7:

Thinkstock

Solution: Download WhatsApp for the whole family so you can leave each other voice messages instead!

You'll go from the hassle of voicemails to the sheer fun of exchanging little voice recordings! This one will catch on fast with the whole family.
itunes.apple.com

You'll go from the hassle of voicemails to the sheer fun of exchanging little voice recordings! This one will catch on fast with the whole family.

Problem 8:

Thinkstock

Solution: Let FastCustomer go on hold for them and automatically call their phone when it's time to speak to someone.

You'll be the hero of the hour.
itunes.apple.com

You'll be the hero of the hour.

Problem 9:

Thinkstock

Solution: Let Waze give them up-to-the-minute updates on traffic before they head out!

Speed traps? Rubbernecking? Traffic congestion? NO PROBLEM.

Problem 10:

Thinkstock

Solution: Get them a subscription to Groovebook so they'll receive a monthly flip-book of all the pictures on their phone.

The pages are perforated so they can neatly tear the pictures out to use for something else!

Problem 11:

Thinkstock

Solution: Get them RetailMeNot so they'll have thousands of coupons available in their phone.

No more coupon-clipping!

Problem 12:

Thinkstock

Solution: Teach your parents to Shazam it!

Download Shazam on their phone so they can figure out what song is playing at the push of a button!
itunes.apple.com

Download Shazam on their phone so they can figure out what song is playing at the push of a button!

Even when your mother calls at the worst possible time, you still answer the phone. It’s what you do.

View this video on YouTube

youtube.com