Skip To Content
  • Quiz badge
May 1, 2020

If You Get 7/10 On This Math Quiz, Congratulations, You've Passed The Third Grade

It's time to whip out those times tables!

  1. Which of these is NOT a multiple of 7?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 57

  2. What 3-dimensional shape has 6 square faces?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: A cube

  3. Is a square a type of rectangle?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    Every square is a rectangle, but every rectangle is not a square!

  4. What is the place value of the digit 3 in the following number?
    10,379

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Hundreds

  5. How many minutes are in half an hour?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 30 minutes

  6. How many sides does a hexagon have?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 6

  7. 17 + ? = 24

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 7

    17 + 7 + 24

  8. How many centimeters are in 9 meters?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 900

  9. 400 + 200 + 3000 = ?

    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: 3,600

  10. An odd number multiplied by another odd number will give you:

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: An odd number

    Odd x Odd = Odd

BuzzFeed Daily

Keep up with the latest daily buzz with the BuzzFeed Daily newsletter!

Newsletter signup form