Skip To Content
  • Quiz badge

Shakespeares Work Inspired A Lot Of Movies, But Do You Know Which Ones?

Dost thou knowest the origin of these films?

Here are a bunch of movies, some of which are based on the plays of William Shakespeare. But do you actually know which ones? Test your knowledge!

  1. West Side Story

    United Artists
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    West Side Story is based on Romeo and Juliet.

  2. Clueless

    Paramount
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

    Clueless is based on Emma by Jane Austen.

  3. She's The Man

    DreamWorks
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    She's The Man is based on Twelfth Night.

  4. The Lion King

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    The Lion King is based on Hamlet.

  5. Warm Bodies

    Summit Entertainment
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    Warm Bodies is based on a novel, which is in turn based on Romeo and Juliet.

  6. Sense and Sensibility

    Sony Pictures
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

    Sense and Sensibility is based on the Jane Austen novel.

  7. Rebecca

    Netflix
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

    Rebecca is based on a novel by Daphne du Maurier.

  8. Moulin Rouge!

    20th Century Fox
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

  9. Deliver Us From Eva

    Focus Features
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    Deliver Us From Eva is based on The Taming of the Shrew.

  10. My Fair Lady

    Warner Bros.
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

    My Fair Lady is based on Pygmalion by George Bernard Shaw.

  11. About Last Night

    Screen Gems
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

  12. Love and Basketball

    New Line Cinema
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

  13. Ex-Machina

    A24
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: No

  14. Get Over It

    Miramax Films
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    Get Over It is based on A Midsummer Night's Dream.

  15. 10 Things I Hate About You

    Buena Vista Pictures
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Yes

    10 Things I Hate About You is based on The Taming of the Shrew

TV and Movies

Get all the best moments in pop culture & entertainment delivered to your inbox.

Newsletter signup form