Skip To Content
  • Quiz badge
Updated on Jun 1, 2020. Posted on May 30, 2020

Two-Thirds Of The Population Can’t Find The Grammar Mistakes In These Sentences — Can You?

Take out your red pen and start correcting!

  1. We cleaned all the kitchen while our parents were out to dinner.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: It should say "the whole" instead of "all the."

    The noun (kitchen) is singular, so you should use "the whole" or "the entire" instead of "all."

  2. Do you have a few minutes to discuss about this project?

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The word "about" shouldn't be there.

    The sentence should read "Do you have a few minutes to discuss this project?" or "Do you have a few minutes to talk about this project?"

  3. This is a very simple procedure; it will take less than ten minutes.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The sentence has no mistakes!

  4. They immigrated from Europe and have lived with me ever since.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: It should say "emigrated" instead of "immigrated."

    You emigrate from a place, and immigrate to a place.

  5. We must make due with what we have even if it's not enough.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The expression is "make do," not "make due."

    "Make do" means to manage with limited resources.

  6. My grandparents celebrated their 50-year wedding anniversary last month.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Saying "50-year" and "anniversary" is redundant.

    The sentence should read, "My grandparents celebrated their 50th wedding anniversary last month."

  7. Lack of education is a pressing concern, it affects millions of children worldwide, and is an impediment to social progress.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: This is a run-on sentence.

    "Lack of education is a pressing concern" is a complete sentence and should have a period at the end.

  8. When I turn 30, I would have been a dancer for 22 years.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: It should say "will" instead of "would."

    The sentence is in the future perfect tense, so it should use the future form of "is."

  9. He is tired.

    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The sentence has no mistakes!

  10. Growing up in a household in which everyone watched baseball, Mark knowing all of the rules of the game.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: "Knowing" uses the wrong verb form.

    It should say "knows" or "knew" instead of "knowing."

  11. Melissa went to the doctor, got her nails done, and shopped for groceries all before noon.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The sentence has no mistakes!

  12. Neither me or my sister can wait to learn to drive.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: It should say "nor" instead of "or."

    "Neither" goes with "nor" and "either" goes with "or."

  13. She looked at him and said "I'll be back in five minutes!"

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: There should be a comma after "said."

    Use a comma before you open quotations.

  14. The census revealed that Texas has a population of 29 million people.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The word "people" is redundant.

    Since "population" already refers to people, it's enough to say, "Texas has a population of 29 million."

  15. On the other hand, Bobby likes strawberries.

    Getty Images
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: The sentence has no mistakes!

BuzzFeed Daily

Keep up with the latest daily buzz with the BuzzFeed Daily newsletter!

Newsletter signup form