Skip To Content
  • Quiz badge
  • WTF badge
  • OMG badge

Can You Identify These Disney Princesses From The First Line Of Their Iconic Song?

You know the choruses, but do you know how they start?

Can you tell which Disney princess* sang these songs based on just the first line? Of course you can! Should be easy, right?

*This quiz includes Disney princesses and princess-adjacent leading ladies from Disney movies.

  1. "Look at this stuff, isn't it neat?"

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Ariel!

    That's the first line of "Part of Your World."

    Via Disney
  2. "Look at me..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Mulan!

    That's the first line of "Reflection."

    Via Disney
  3. "I've been standing at the edge of the water..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Moana!

    That's the first line of "How Far I'll Go."

    Via Disney
  4. "You think I'm an ignorant savage..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Pocahontas!

    That's the first line of "Colors of the Wind."

    Via Disney
  5. "Little town, it's a quiet village..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Belle!

    That's the first line of "Belle."

    Via Disney
  6. "I can show you the world..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Jasmine!

    That's the first line of "A Whole New World." Aladdin sings the first line, not Jasmine, but it's still her iconic song.

    Via Disney
  7. "7 a.m., the usual morning lineup..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Rapunzel!

    That's the first line of "When Will My Life Begin?"

    Via Disney
  8. "If there's a prize for rotten judgment..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Meg!

    That's the first line of "I Won't Say I'm in Love."

    Via Disney
  9. "The snow glows white on the mountain tonight..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Elsa!

    That's the first line of "Let It Go."

    Via Disney
  10. "A dream is a wish your heart makes..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Cinderella!

    That's the first line of "A Dream Is a Wish Your Heart Makes."

    Via Disney
  11. "How does she know you love her?"

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Giselle

    That's the first line of "That's How You Know."

  12. "I don't have time for dancin'..."

    Disney
    Correct! 
    Wrong! 

    Correct answer: Tiana!

    That's the first line of "Almost There."

    Via Disney

TV and Movies

Get all the best moments in pop culture & entertainment delivered to your inbox.

Newsletter signup form