back to top

10 Ways To Solve Every Possible Problem At A House Party

Party getting crazy? Keep these tips tucked safely in your back pocket.

Posted on

1. PROBLEM: It's an awkward, weird pace as the first guests start to arrive.

SOLUTION: Set up an outdoor fire pit to spark the conversation and break the ice.

Group of friends enjoying winter bonfire.
Hero Images / Getty Images

Group of friends enjoying winter bonfire.

2. PROBLEM: The music choices are...questionable. 😁

BuzzFeed

SOLUTION: Let everyone take turn playing DJ by having them cue up their fave songs.

3. PROBLEM: Different friend groups are here and people are not mingling.

SOLUTION: Have premade cocktails ready to serve to help everyone feel a little less uptight.

4. PROBLEM: Everyone is on their damn phone.

Via 9gag.com

SOLUTION: Make a "no phone zone" rule, and turn it into a game for the night. Every time someone is caught on their phone, they gotta take a sip!

HBO / Via thefilmfatale.me

5. PROBLEM: Someone is hogging all the snacks.

SOLUTION: Always keep emergency cookie dough on reserve.

BuzzFeed

6. PROBLEM: Things are getting real messy, real fast.

A table of party snacks covered in confetti.
Jena Cumbo / Getty Images

A table of party snacks covered in confetti.

SOLUTION: Help the host by taking out a bag of trash on your way out.

7. PROBLEM: Someone lost their keys.

BuzzFeed Video / Via youtube.com

SOLUTION: Turn the act of finding them into a drinking game for the whole party.

BuzzFeed Video / Via youtu.be

8. PROBLEM: You're ready to leave but your partner in crime is making out in the corner.

BuzzFeed Video / Via youtube.com

SOLUTION: Grab your partner in crime by the ear and march out of there.

Two women arm in arm leaving club, rear view
Pink Fridge Productions / Getty Images

Two women arm in arm leaving club, rear view

9. PROBLEM: Cops have arrived because it got too loud.

BuzzFeed

SOLUTION: Keep calm and tell your guests to carry the hell on (quietly).

BuzzFeed

10. PROBLEM: People can't take their cue to leave.

BuzzFeed Video / Via youtu.be

SOLUTION: Hide any leftover booze, turn off the music, open the door for them, and thank them for coming.

Via cheezburger.com

/party.

Embrace the unexpected, and host a wild house party this weekend with Bacardi. 😜